Glasløfter letter arbejdet for RC Glas og Ramme


Foto: René Christensen demonstrerer den nye glasløfter.

En glasløfter fra Smartlift i Nykøbing Mors skal fremover lette montørernes arbejde med at udskifte og montere vinduer hos glarmesterfirmaet RC Glas og Ramme i Skive.

- Vi får flere og flere opgaver på montering af vinduer i etplans-familiehuse og butikker. Samtidig går tendensen på større og større glasfacader og dermed tungere og tungere vinduer med 3-lags glas. Hidtil har vi kunnet klare os med at leje en glasløfter, men med den større tilgang af ordrer, er den ordning blevet for usmidig og ufleksibel, både overfor kunderne og vores montører. Derfor har vi nu valgt at investere i vores egen glasløfter, siger indehaver René Christensen.

Glasløfteren kan løfte op til 600 kilo i op til fire meters højde. Den løftekapacitet og rækkevidde gør glasløfteren fleksibel i forhold til de forskellige typer af facader og opgaver – og vil komme kunderne til gode.

- Vi arbejder landsdækkende, så med vores egen glasløfter kan vi nu udføre opgaverne hurtigere og mere fleksibelt i forhold til kunderne. Samtidig kommer vi til at spare en del mandetimer, som igen vil komme kunderne til gode ved, at vi konkurrencemæssigt vil stå stærkere, siger René Christensen.

Ud over en stigende tilgang af kunder på montering af vinduer i etplans-familiehuse og butikker, fik RC Glas og Ramme i 2015 også flere nye kunder på specialerne indenfor vinduesservice og reklamation for vinduesfabrikker.

- På reklamationsudbedringer samarbejder vi med en halv snes vinduesfabrikker, mens vi på vinduesservice primært samarbejder med boligforeninger over hele landet. Senest har vi indgået en aftale med en boligforening på Sjælland om service af 1.900 vinduer og med en boligforening i Aarhus om løbende vedligehold af vinduerne i 420 lejemål. Den type opgaver og samarbejder ser vi et stort vækstpotentiale i, for med afdelinger i både Skive og på Sjælland kan vi tilbyde vinduesservice over hele landet på attraktive vilkår for boligforeninger, siger René Christensen, der har 12 ansatte fordelt på de to afdelinger.